Skip links

Anderstaligen

Abtro anderstaligen

begeleiding op maat en een passende baan


Specifieke re-integratietrajecten voor anderstaligen zijn intensiever en succesvoller. Wederzijds begrip voorkomt stagnatie gedurende het traject omdat onderlinge frustraties uitblijven. Onze re-integratieconsulenten en trajectbegeleiders beschikken over vakkennis, taal- en culturele kennis. Dat vormt de basis voor de begeleiding die nodig is. Vooralsnog worden onze re-integratietrajecten aangeboden in de volgende talen: Pools, Turks & Arabisch.

Of bel ons op 030 – 699 20 97

Persoonlijke aandacht

een meerwaarde

Wij zijn een landelijke dienstverlening die vooral anderstaligen – binnen zes maanden – naar passend werk helpt en organisaties adviseert in preventie en verzuim. Hiervoor zetten we met veel succes ons drie-stappen-programma in, uitgevoerd door betrokken en deskundige consulenten. Zij staan in nauw contact met ons internationaal ​​netwerk van werkgevers. We spreken dezelfde taal, er is altijd een vestiging in de buurt en als het nodig is komen we persoonlijk langs. 

Onze intakefocus:

  • match tussen medewerker en re-integratieconsulent
  • aandacht voor culturele aspecten en levenservaring
  • mogelijkheden en capaciteiten van de medewerker
  • persoonlijke wensen en ambities van de medewerker
  • wensen en input van de werkgever
  • inzet van passende re-integratieactiviteiten
4+
Expertise talen
8000+
Klanten geholpen
10000+
Afgeronde trajecten
20+
Ervaring

meertalig talent

geïntegreerde taaltraining

Onze re-integratietrajecten voor anderstaligen worden uitgevoerd door meertalige re-integratieconsulenten en bevatten een geïntegreerde taaltraining. Dit betekent dat mensen die de Nederlandse taal onvoldoende machtig zijn, in staat worden gesteld om de verplichtingen die de Wet verbetering poortwachter stelt, te kunnen begrijpen. De natuurlijke vertaalslag in de moedertaal vergroot de betrokkenheid bij de re-integratie en creëert meer begrip over het doel.

spoor 2 re-integratie

Wanneer er sprake is van langdurig verzuim komt er veel op iedereen af. Dan is het niet altijd eenvoudig vooruit te kijken naar die stip op de horizon. Als taal hierbij nog eens een belemmerende factor speelt, is dit van invloed op het verdere re-integratieproces. Om dit succesvol te kunnen laten verlopen is het van belang dat medewerkers begrijpen wat re-integratie inhoudt.

'Re-integratie is veel meer dan snel weer werk vinden, daarom denken wij bij Abtro in mogelijkheden en spreken dezelfde taal
'

This website uses cookies to improve your web experience.