VRAGEN OVER ONZE DIENSTEN? Bel ons op 030 - 699 20 97 Of mail ons info@abtro.nl

Verzuim advies

ABTRO adviseert bedrijven en arbodiensten bij verzuim van anderstaligen. In elke organisatie komt verzuim voor en gelden er regels. Deze regels zijn soms niet voor iedereen duidelijk. Mensen voor wie de Nederlandse taal niet de moedertaal is en te kampen hebben met culturele of religieuze aspecten kunnen moeite ondervinden gedurende een verzuim en re-integratieproces. Begeleiding bij ziekteverzuim door ABTRO? Bel direct met onze specialisten 030-6992097.

Verzuim bij anderstaligen

Anderstaligen krijgen bij verzuim veelal te maken met voor hen onbekende regels- protocollen en wetgeving. Het is van belang om stil te staan bij de: 

  1. Ziektebeleving
  2. Culturele aspecten
  3. Kennis en vaardigheden

Verzuim advies van ABTRO?


Wij kennen onze doelgroep als de beste en spreken dezelfde taal


Ons advies brengt werkgevers en werknemers weer dichter bij elkaar


De verzuimbegeleiding is succesvol en voorkomt langdurig verzuim  

Arbodiensten en verzekeraars

In samenwerking met arbo diensten en verzekeraars helpt ABTRO werkgevers met anderstaligen werknemers om duurzame inzetbaarheid na te streven. Advies trajecten om verzuim van anderstaligen te voorkomen en terug te dringen is onze deskundigheid. Wij bieden advies begeleiding in verschillende fasen gedurende het verzuim proces. De volgende interventies worden veelvuldig ingezet: 

Verzuim spreekuur

Een spreekuur aanbieden voor anderstaligen werknemers op de werkvloer is geen luxe meer, maar een noodzaak. Anderstaligen werknemers waaronder ook analfabeten kunnen met verzuim te maken krijgen. Dankzij het aanbieden van een (structureel) verzuim spreekuur op de werkvloer kunnen anderstaligen werknemers in de eigen taal ingelicht worden over het verzuimprotocol binnen de organisatie. Anderstaligen ervaren dit spreekuur als laagdrempelig en nuttig.


Verzuimbegeleiding

Wij ondersteunen casemanagers, hr en ondernemers bij de verzuimbegeleiding van anderstaligen werknemers. We helpen de verschillende partijen in het nemen van diens verantwoordelijkheden. We communiceren in duidelijke taal en vervullen een signalerende rol. Wij helpen zelfs bij het opstellen van documenten zoals een plan van aanpak of opbouwschema. Wij kunnen de verzuimbegeleiding ook volledig uit handen nemen en succesvol doorlopen.

Spreekuur taalondersteuning

Bij dreigend langdurig verzuim van anderstaligen werknemers kan een taal barrière een grote rol spelen. In gesprekken met een bedrijfsarts, hr of casemanager is het voor anderstaligen werknemers lastig om vakjargon te begrijpen. De wederzijdse verwachtingen lopen dan uiteen. Wij ondersteunen werkgevers en anderstaligen werknemers tijdens spreekuren. Met onze taal- en verzuim kennis worden de wederzijdse verwachtingen en vervolgacties duidelijk 

WIA aanvraag

De WIA aanvraag is een officieel traject en dient uiterst secuur te gebeuren. Een WIA aanvraag voor anderstaligen werknemers met een taalbarrière is complex en vraagt om expertise. ABTRO helpt graag werkgevers en anderstaligen werknemers met het indienen van een WIA aanvraag. Wij helpen de anderstalige werknemer door de gehele aanvraag uit te leggen en samen door te spreken, zodat alle documenten en stappen helder zijn. 

Onze samenwerkingen

Wij zijn trots op onze partners.

Wij werken onder meer samen met brancheorganisaties, verzekeraars, arbodiensten en providers in de markt. Door samen te werken bieden wij iedereen de kans om de beste dienstverlening te krijgen.