Skip links

Stoffels bleijenberg: Starten vanuit één basis

Starten vanuit een gemeenschappelijke basis werkt heel prettig


“Wanneer er behoefte is aan een taalcursus of deskundig advies in iemands moedertaal doen we vaak een beroep op Abtro. Het blijft altijd een rekensom maar we zijn heel blij met de deskundigheid van Nadira en haar team, zeker op het gebied van diversiteit. Zij maken medewerkers meteen bewust van het nut van een traject, waardoor onnodige meningsverschillen en conflicten uitblijven. We starten dan vanuit een gemeenschappelijke basis en dat werkt heel prettig. Het bespaart veel negatieve energie.”

Ondernemend, deskundig en altijd dichtbij. Stoffels Bleijenberg is het schoonmaakbedrijf voor Zeeland en Brabant, met vestigingen in Vlissingen, Breda en Terneuzen. Een duurzame partner die alleen werkt met de meest verantwoorde middelen en materialen. De werkwijze is duidelijk, gestroomlijnd en het personeel vakbekwaam. In alle marktsectoren zijn dagelijks zo’n 750 mensen in de weer om alles schoon te houden.

Als familiebedrijf is Stoffels Bleijenberg (onderdeel van de Vebego groep waarmee ze in januari 2023 fuseert) al ruim 65 jaar werkzaam in de schoonmaakbranche. Positief, progressief en professioneel. Josephien Bauer is een van de twee HR adviseurs die op het hoofdkantoor samenwerken met een recruiter, HR manager en HR medewerker. Samen vormen ze een hecht team dat zich sterk maakt voor duurzame inzetbaarheid binnen een organisatie waarin alle culturen vertegenwoordigd zijn. “Zeker in de nieuwe instroom is er veel aandacht voor inclusiviteit en diversiteit. Er is ruimte voor iedereen, iedereen mag zijn wie hij/zij is.”

Josephien Bauer, HR adviseur Stoffels Bleijenberg

duurzame relatie
De HR adviseur legt uit dat duurzame inzetbaarheid begint bij goed opgeleide en betrokken medewerkers die zich gewaardeerd voelen. “We bieden alle medewerkers een persoonlijk, passend opleidingsplan en ambulante objectleiding zorgt voor coaching op de werkvloer. We doen ook aan ‘open hiring’, nemen dus personeel aan met een open vizier. Iedereen die wil werken, kan hier een ​​vliegende start maken.”

kracht & diversiteit
Natuurlijk spelen binnen zo’n groot bedrijf altijd zaken rondom heroriëntatie, ziekteverzuim en re-integratie. Zo lopen er continue wel een aantal trajecten. Abtro re-integratiebureau wordt meestal ingeschakeld voor zaken met een grotere contractomvang. “Ook wanneer er behoefte is aan een taalcursus of deskundig advies in iemands moederstaal doen we vaak een beroep op Abtro. Het blijft altijd een rekensom maar we zijn heel blij met de deskundigheid van Nadira en haar team, zeker op het gebied van diversiteit. Zij maken medewerkers meteen bewust van het nut van een traject, waardoor onnodige meningsverschillen en conflicten uitblijven. We starten dan vanuit een gemeenschappelijke basis en dat werkt heel prettig. Het bespaart veel negatieve energie.”

samenwerking
Josephien weet uit ervaring dat het soms verwarrend werkt als familieleden of buren de rol van tolk op zich nemen. “Dan is er een meer subjectieve tussenpersoon wat de barrière juist groter kan maken. Via Abtro is er rechtstreeks contact met de persoon in kwestie, zijn hulpmiddelen als een laptop voorhanden en kan een taaltraining meteen worden meegenomen. Zij pakken alles op.”

Standaard worden drie evaluaties gehouden over het verzuimproces, inclusief de re-integratie. “Daaruit blijkt dat deze opzet goed werkt. De afstemming tussen de opdrachtgever, medewerker, Abtro en mijzelf namens de werkgever, over onder andere de werkervaringsplekken, is ook altijd goed. We zijn heel tevreden.”

This website uses cookies to improve your web experience.