Skip links

Voedselpakketten

Droogte, overstromingen tijdens hevige regenval in de winter door ererosie, het ontbreken van stuwdammen, etc. Is de nood aan voedsel naast de al aanwezige armoede erg groot. Tijdens de twee Corona jaren werd de armoede nog zichtbaarder en werd de nood aan voedselhulp nijpend.
Heel veel dagloners kwamen zonder inkomsten en heel veel gezinnen werden aangetroffen zonder voedsel.
In de Ramadan is het een gewoonte om jou voedsel te delen met andere mensen die het minder hebben en onze Ramadan-pakketten helpen al weer een aantal jaren heel wat mensen deze gezegende maand door met veel basisvoedsel maar ook de extra’s die horen bij het verbreken van het vasten. Denk aan dadels, melk, jam, etc.

Helaas is het zo dat er enorm veel mensen in Marokko niet kunnen meedoen aan deze dag. Het geld ontbreekt om de kinderen te verblijden met nieuwe kleren, cadeautjes en een schaap. En voor ons is een feest geen feest als anderen ook niet tijdens deze dag kunnen genieten.

Ons geschenk dit jaar was het kunnen sponsoren van voedselpakketten en schapen aan armen en hulpbehoeftigen in Marokko. De Ied pakketten aan de gezinnen bestonden uit een groot voedselpakket, schapenvlees en benodigdheden voor een Ied maaltijd en een grote zak met lekkers voor alle kinderen. De kinderen waren zo blij, de ouders tevreden en er hing een echte feest sfeer. Voor Abtro een extra reden om vandaag nog meer te kunnen genieten🥳

 

This website uses cookies to improve your web experience.